Val.: «Qui cuina dolç, cuina per a molts; qui cuina salat, cuina per al gat»
Este refrany explica que més val cuinar un plat més aïna insípid que no un plat massa salat. En el primer cas, cada comensal pot millorar-lo afegint-li la sal que li abellixca; en el segon, en canvi, és difícil arreglar l’empastre i fer-lo comestible. Una alternativa a tirar el menjar al fem és donar-li’l al gat, que no sol dir que no a les menges salades.
----------------------------------------------
Some say that we Valencians put much more salt than necessary in our dishes. This saying mentions this problem. It basically means that if your meal turns out a bit tasteless you can always add a pinch of salt. It is advisable to add just a bit of it (specially if you have guests at home) so you don’t take the risk of ruining the meal. However, if it turns out too salty, you can always let your cat eat it.
1 comentari:
En qualsevol cas -dolç, salat, amarg o agre- la majoria dels valencians aplicaràn la `llei del pobre´: "reventar abans que sobre".
Publica un comentari a l'entrada